• info@tandzuiver.nl

Endodontoloog Heemstede

Onze endodontoloog is gespecialiseerd in het uitvoeren van complexe wortelkanaalbehandelingen. Ook wanneer uw eerdere wortelkanaalbehandeling niet voldoende genezen is, kunt u doorverwezen worden naar onze endodontoloog voor een tweede behandeling. Tijdens het eerste consult stelt zij een behandelplan op maat op, zodat uw klachten effectief behandeld worden. U bezoekt onze endodontoloog in Heemstede wanneer:

 • uw wortelkanaal ontstoken is door bijvoorbeeld een lekkende vulling;
 • het tandmerg afgestorven is;
 • er problemen dreigen te ontstaan aan tanden en kiezen.

Problemen van het wortelkanaal lossen zich niet vanzelf op. Daarom is een bezoek aan de endodontoloog van groot belang wanneer u de symptomen herkent.

Bel 023 536 1253 Afspraak maken

Onze endodontoloog

Ellemieke Hin
Onze endodontoloog Ellemieke Hin studeerde in 2005 af als tandarts. Tijdens haar studie ontwikkelde ze een interesse voor de endodontologie en onderzocht ze het effect van ultrasone reiniging van de wortelkanalen. In 2012 rondde ze haar studie ‘postdoctorale endodontologie’ af. Sindsdien is ze als tandarts-endodontoloog erkend door de NVvE.

 

Tarieven endodontoloog

De kosten voor een endodontologiebehandeling zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Tijdens het eerste consult bespreken we het behandelplan en maken we röntgenopnames. Op basis van de uitkomsten van het consult stellen we de behandelkosten vast.

Endodontologische behandeling

Kosten

Eerste consult

€ 120,-

Behandeling voortand

€ 500,- tot € 650,-

Behandeling kleine kies

€ 600,- tot € 700,-

Behandeling grote kies

€ 700,- tot € 900,-

 

Wat doet een endodontoloog?

Een endodontoloog heeft zich na de opleiding tot tandarts drie jaar gespecialiseerd in de behandeling van het wortelkanaal. Problemen die te maken hebben met het wortelkanaal, worden door de endodontoloog opgelost. Hieronder vallen bijvoorbeeld:

 • Onverklaarbare pijnklachten in het gebit of het hoofd-halsgebied
 • Aanhoudende kiespijn
 • Ontsteking van de tand- of kieswortel

Onze endodontoloog adviseert, maakt behandelplannen en behandelt tand- en kieswortels. Hiervoor werkt de arts met een microscoop om het onzichtbare toch zichtbaar te maken.

Wat is een wortelkanaal?

De wortel van een tand of kies bevindt zich onder het tandvlees en is met het blote oog niet zichtbaar. Aan de binnenkant van de wortel zit het wortelkanaal; hier lopen zenuwvezels en kleine bloedvaatjes doorheen. Dit wordt samen ook wel ‘pulpa’ of ‘tandmerg’ genoemd. In de pulpa kunnen ziekten en ontstekingen ontstaan. Een endodontoloog behandelt deze klachten door het dode of aangetaste weefsel van het wortelkanaal te verwijderen en op te vullen.

Het eerste consult bij de endodontoloog

Tijdens het eerste consult bij de endodontoloog maakt u kennis met uw behandelend endodontoloog en wordt uw medische dossier besproken. Het consult duurt ongeveer een half uur. Hierin bespreken we de volgende onderdelen:

 • Uitvoeren van een mondonderzoek
 • Maken van röntgenopnames
 • Opstellen van een behandelplan
 • Uitwerken van de kostenbegroting

Vaak kunt u dezelfde week nog terecht voor de wortelkanaalbehandeling. De behandeling voor het behoud van uw tand of kies is complex en duurt gemiddeld twee uur. In uitzonderlijke gevallen is er een vervolgafspraak nodig om de complete behandeling af te ronden.

De endodontologische behandelingen

Wortelkanaalbehandeling

De pulpa in het wortelkanaal bestaat uit bindweefsel, zenuwvezels en kleine bloedvaten. Pulpa kan ontstoken raken door tandbederf, een lekkende vulling of val. Hierdoor ontstaat een infectie. Tijdens een wortelkanaalbehandeling verdoven we een deel van uw mond en worden de wortelkanalen schoongemaakt en opgevuld.

Herbehandeling

Het komt soms voor dat de wortelpuntontsteking na een wortelkanaalbehandeling niet goed geneest. Hierdoor kunnen opnieuw klachten ontstaan. Door de behandeling opnieuw uit te voeren, kan de tand of kies alsnog behouden worden. Het vulmateriaal wordt verwijderd en het kanaal wordt opnieuw gereinigd en gevuld.

Wortelpunt chirurgie

Wanneer de wortelpunt ontstoken blijft, kan uw tand behouden blijven met een kleine chirurgische ingreep. Met een kleine snede in het tandvlees komt onze endodontoloog bij de wortelpunt. We verwijderen het ontstoken weefsel en brengen een vulling aan in de wortelpunt. Het tandvlees wordt daarna weer gehecht.

Bel 023 536 1253 Afspraak maken

Symptomen van een ontstoken wortelkanaal

Een ontsteking van het wortelkanaal ontwikkelt zich in verschillende fases. Hierdoor zijn er geen duidelijke pijnklachten aan te wijzen voor de tandontsteking. Onderstaande klachten komen vaak voor bij een ontsteking van tanden of kiezen:

Symptomen in het eerste stadium

 • Tandpijn bij het nuttigen van koude dranken of gerechten
 • Tandpijn bij het nuttigen van warme dranken of gerechten

Symptomen in later stadium

 • Tandpijn bij bijten en kauwen
 • Uitstralende pijn naar de kaken, de slaap of tanden en kiezen
 • Pijn verlicht zodra u de kaak koelt 

Bel ons

Wilt u een afspraak maken bij onze endodontoloog? Dit kan gemakkelijk door te bellen naar 023 536 1253. Na een controle zal de tandarts bepalen of een behandeling bij de endodontoloog noodzakelijk is.

Wanneer u verhinderd bent, kunt u tot twee werkdagen van tevoren kosteloos uw afspraak verzetten of annuleren. Verandert of annuleert u uw afspraak binnen de twee werkdagen, dan brengen we de kosten in rekening.