Deze ingrediënten bevat uw tandpasta

Ze zijn er in allerlei smaakjes, er zijn varianten voor gevoelige tanden en dan zijn er ook nog de tandpasta’s die u al na één keer poetsen wittere tanden beloven. Dan hebben we het nog niet eens over de ingrediëntenlijst gehad, want dit zijn vaak onbegrijpelijke termen. We begrijpen daarom dat het kiezen van de juiste tandpasta niet altijd even makkelijk is. Met deze handige informatie over de ingrediënten weet u tijdens u volgende keer boodschappen doen precies wat voor u de beste tandpasta is.

Tandpasta met schuurmiddel

Het klinkt misschien gek, maar de meeste tandpasta’s van grote merken bevatten schuurmiddelen. Hierover hoeft u zich geen zorgen te maken, deze bestanddelen zijn namelijk erg functioneel. In combinatie met de draaiende beweging van uw pols en de tandenborstel, zorgen de zogenaamde silicaten ervoor dat u bacteriën en tandplak wegschrobt en een schoon gebit overhoudt. Schrik dus niet als u op de verpakking ingrediënten als calciumcarbonaat en aluminiumoxide aantreft. Dit zijn de stoffen die optreden als het schoonmaakmiddel voor uw tanden.

Onmisbaar ingrediënt: fluoride

Hoewel de ingrediënten van tandpasta’s soms wat verschillen, is er één ingrediënt dat absoluut onmisbaar is: fluoride. Dankzij deze stof is tandbederf de afgelopen vijftig jaar ontzettend afgenomen. Fluoride is zo succesvol omdat het de beschermende laag aan de buitenkant van uw tanden versterkt. Verder verzwakt fluoride het effect van koffie, sigaretten en wijn op uw tanden waardoor minder snel vlekken ontstaan. Welke tandpasta u ook koopt, kijk altijd even na of deze fluoride bevat.

Druiven, aardbei en bubblegum

We benoemden het al even, er zijn tegenwoordig tandpasta’s met allerlei smaakjes op de markt. Zowel voor volwassen als voor kinderen zijn er tandpasta’s met de smaak van fruit, citroen of zelfs bubblegum. Deze smaakversterkers worden toegevoegd om de tandpasta’s lekkerder te laten smaken en daarmee tandenpoetsen te stimuleren. Wel is het zo dat deze tandpasta’s vaak ook kunstmatige zoetstoffen als sacharine bevatten. Wanneer u kunstmatige stoffen en suikers wilt vermijden, zijn deze tandpasta’s dus geen aanrader.

 Zo gebruikt u tandpasta op effectieve wijze

Hoe goed de tandpasta ook is, het gaat uiteindelijk allemaal om hoe goed u uw tanden poetst. Wanneer u niet regelmatig uw tanden poetst, heeft de tandpasta ook geen effect. Idealiter reinigt u uw gebit na iedere maaltijd, maar we begrijpen best dat dat niet altijd haalbaar is. Ons advies is daarom om minimaal twee keer per dag uw tanden te poetsen en om daarbij regelmatig te tandenstoken. Met het poetsen van uw tanden verwijdert u schadelijke bacteriën en tandplak waardoor u een gezond en stralend gebit houdt.

Verder is het belangrijk om elk half jaar een bezoekje te brengen aan de tandarts voor een periodieke controle. De tandarts controleert uw gebit en kan eventuele gaatjes tijdig signaleren waardoor ergere problemen voorkomen worden. Ook adviseert de tandarts u tijdens de controle graag over de beste manier om uw tanden te poetsen. Neem contact op met TandZuiver door te bellen naar 023 536 1253 of maak direct online een afspraak.