Implantaten Heemstede

Heeft u ontbrekende tanden of kiezen en verhindert dit u om vrijuit te lachen, praten of eten? Implantaten kunnen de oplossing zijn. Een implantaat is een titanium schroef die als kunstwortel in de kaak wordt geplaatst. Na het plaatsen van implantaten, plaatsen we een nieuwe tand. Wij van Tandzuiver in Heemstede helpen u graag met het verbeteren van uw gebit.

Herkent u een van onderstaande ongemakken? Maak dan een consultafspraak om erachter te komen of het plaatsen van implantaten voor u de juiste oplossing is.

  • U mist een tand of kies
  • U heeft slecht ontwikkelde tanden
  • Uw kunstgebit zit niet stevig

Bel 023 536 1253

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel die geplaatst wordt in uw kaakbot in de vorm van een titanium schroef. Bij het missen van een tand, beschadigt de natuurlijke wortel omdat het kaakbot kauwkracht nodig heeft om in goede staat te blijven. Implantaten zorgen ervoor dat u een sterk gebit krijgt en dat er nieuwe tanden geplaatst kunnen worden.

Consultgesprek

Bij het behandeltraject is het consultgesprek de eerste stap. Er wordt een röntgenfoto van de kaak gemaakt, zodat de behandelaar een goed beeld krijgt van de situatie. Er wordt met u besproken wat uw klachten zijn en uw medisch tanddossier wordt doorgenomen. Zo kan de behandelaar zien wat er in het verleden al heeft plaatsgevonden omtrent uw gebit en kan de tandheelkundige een passend advies geven en uiteindelijk het geschrikte behandelplan voor u opstellen.

Plaatsen van implantaten

Het plaatsen van implantaten is een vrij simpele behandeling. We werken met een plaatselijke verdoving, u hoeft dus niet onder narcose. Als de verdoving is ingewerkt, wordt er een stuk van het tandvlees opengesneden. In het kaakbot wordt vervolgens een gaatje geboord waarin het implantaat geplaatst wordt. Na de plaatsing van het implantaat sluiten we het implantaat af en maken we het tandvlees dicht met een oplosbare hechting. Het plaatsen van de implantaten wordt ervaren als een vrij pijnloze behandeling.

Nazorg implantaten

Na de behandeling is het belangrijk om rustig aan te doen. De eerste paar dagen mag u niet sporten en geen zware dingen tillen om druk op de implantaten te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk uw mond goed schoon te houden, om het risico op infecties klein te houden. De totale rustperiode varieert van 6 weken tot 6 maanden.

Bij implantaten in de onderkaak zal het helingsproces sneller verlopen, omdat het onderkaakbot harder is. De implantaten groeien hierdoor sneller vast. Om in de tussentijd niet tandloos te zijn, passen we uw eigen kunstgebit aan of krijgt u een tijdelijke kroon of brug.

Resultaat

Als het sneetje in uw tandvlees goed is geheeld en de implantaten goed vastgegroeid zijn, dan worden de nieuwe tanden geplaatst. Deze worden gemaakt in een tandtechnisch laboratorium. U zult een paar keer terug moeten komen om samen het beste resultaat te creëren. Als u volledig tevreden bent met het klikgebit of de kroon, dan wordt deze geplaatst op de implantaten en kunt u genieten van uw nieuwe, sterke gebit!

Kosten implantaten

Voor de exacte kosten van een implantaat ontvangt u van ons een begroting voorafgaand aan de behandeling. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Een brug en een kroon zijn goedkoper dan een klikgebit, dus de prijs wordt voor u op maat gemaakt. Voor mogelijke vergoedingen raadpleegt u uw zorgverzekeraar. Vaak wordt er wel een deel vergoed, maar het totale percentage hangt volledig af van de soort verzekering die u heeft.

Vragen over implantaten

Heeft u vragen over implantaten of onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:00 en 17:00 uur via 023 536 1253. Voor spoedgevallen belt u naar onze spoeddienst: 0900-1515. Voor meer informatie over de behandeling neemt u contact op via het contactformulier. We proberen zo snel mogelijk te antwoorden.

Bel 023 536 1253