Implantaten Haarlem

Ontbrekende tanden kunnen u verhinderen vrijuit te lachen of te praten. Ook kunt u er last van hebben tijdens het eten. Een implantaat, een titanium schroef die als kunstwortel in uw kaak wordt geplaatst, kan hiervoor een oplossing zijn. Nadat we het implantaat hebben geplaatst, plaatsen we daarop een nieuwe tand, brug of klikgebit. Op deze manier helpen we u graag met het verbeteren van uw gebit. Herkent u een van de onderstaande ongemakken? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken. Als u staat ingeschreven als patiënt, helpen we u graag verder.

  • Uw tanden zijn slecht ontwikkeld
  • Uw kunstgebit zit los
  • U mist een kies of tand

Bel 023 536 1253

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel in de vorm van een titanium schroef waarop nieuwe tanden geplaatst kunnen worden. We plaatsen het implantaat in uw kaakbot. Met implantaten krijgt u weer een sterk gebit, mits u niet rookt en voldoende kaakbot en gezond tandvlees heeft.

Implantaten bij Tandzuiver in Haarlem

Wanneer u een implantaat nodig heeft, kunt u, als u ingeschreven staat als patiënt, terecht bij onze tandartsen in Haarlem. Ze hebben veel ervaring met het plaatsen van implantaten en zorgen ervoor dat het gehele proces zo aangenaam mogelijk verloopt. Wanneer u een afspraak bij ons heeft gemaakt, ziet het behandeltraject er als volgt uit:

1. Consultgesprek

Het consultgesprek is de eerste stap. We maken een röntgenfoto van uw kaak, zodat we een goed beeld krijgen van uw kaak. We bespreken uw klachten en nemen uw medisch tanddossier met u door. Omdat we precies weten wat er in het verleden al is gebeurd, kunnen we u passend advies geven en een geschikt behandelplan opstellen. Wilt u graag langskomen voor een consultgesprek? Maak een afspraak via onderstaande knoppen.

Bel 023 536 1253

2. Plaatsen van implantaten

Het plaatsen van de implantaten is een relatief simpele behandeling, die ervaren wordt als vrij pijnloos. Omdat we met een plaatselijke verdoving werken, hoeft u niet onder narcose. Eerst klappen we het tandvlees open, waarna we een gaatje boren in het kaakbot. In dat gaatje plaatsen we vervolgens het implantaat. Na plaatsing, sluiten we het implantaat af en hechten we het tandvlees met een oplosbare hechting.

3. Nazorg implantaten

Het is belangrijk rustig aan te doen na de behandeling: u mag de eerste paar dagen niet sporten of zware dingen tillen. Dit is om druk op de implantaten te voorkomen. Ook moet u uw mond goed schoonhouden, zodat u het risico op infecties minimaliseert. De totale rustperiode kan variëren van 6 weken tot 6 maanden. Wanneer het implantaat in de onderkaak geplaatst is, zal uw kaakherstel sneller verlopen. Dit is omdat het onderkaakbot harder is, waardoor het implantaat sneller vastgroeit. Tot het helemaal hersteld is, plaatsen we een tijdelijke kroon of brug of passen we uw eigen kunstgebit aan. Zo bent u in de tussentijd niet tandeloos.

4. Resultaat

Wanneer uw tandvlees geheeld is en het implantaat goed vastzit, plaatsen we uw nieuwe tand of klikgebit. Deze is gemaakt in een tandtechnisch laboratorium. U zult een paar keer terug moeten komen, zodat we samen het beste resultaat kunnen creëren. Daarna kunt u genieten van uw mooie, sterke gebit!

Wat kost een implantaat?

U ontvangt voorafgaand aan de behandeling de exacte begroting. Zo weet u precies wat de behandeling kost. Omdat een brug en een kroon goedkoper zijn dan een klikgebit, maken we de prijs voor u op maat. Of (een gedeelte van) de behandeling vergoed wordt, kunt u het beste navragen bij uw verzekeraar.

Contact met Tandzuiver in Haarlem

Heeft u vragen over implantaten of onze werkwijze? Neem dan contact met ons op. U kunt ons op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur bereiken via 023 536 1253. Is het een spoedgeval? Bel dan naar onze spoeddienst: 0900-1515. U kunt ook contact opnemen via het contactformulier. We beantwoorden uw vragen zo snel mogelijk.

Bel 023 536 1253 Afspraak maken