Angst voor de tandarts

 Heeft u of uw kind angst voor de tandarts? Dit komt vaker voor dan u wellicht denkt. In Nederland kampt zo’n 40% van de mensen met een angst voor de tandarts. Bij Tandzuiver begrijpen we dat dit een grote hinder kan zijn. Daarom doen we ons best om u zo goed mogelijk op uw gemak te stellen en te luisteren naar eventuele ongemakken of onzekerheden. We hebben ruime ervaring en een zeer deskundig team dat tandartsangst serieus neemt. In onze moderne tandartspraktijk, gelegen op de grens van Haarlem en Heemstede, staan persoonlijke aandacht en deskundig advies centraal. Ervaar Tandzuiver zelf of bespreek eventuele angsten via onderstaand nummer.

Bel 023 536 1253

Oorzaken van tandartsangst

In onze kliniek merken we vaak dat angst voor de tandarts voortkomt uit de vrees voor pijnlijke ingrepen. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom mensen bang zijn voor de tandarts. We stellen u graag gerust: u bent echt niet de enige. De onderstaande oorzaken van angst hebben we bij onze patiënten geconstateerd:

  • Angst door slechte ervaringen met tandartsen in het verleden
  • Het horen van slechte ervaringen van vrienden en familie
  • Schaamte voor het gebit
  • Onduidelijkheid over behandelingen
  • Een pijnlijke ingreep die men niet opnieuw wil ervaren

Wanneer een tandarts weinig begrip voor deze angsten toont, is het natuurlijk onmogelijk om met een gerust hart naar de tandarts te gaan. Echter is er in onze praktijk geen reden tot angst. We hebben begrip voor uw gevoelens en praten hier graag over met u.

Behandelen van angstige patiënten

Onze tandartspraktijk is gelegen in het Spaarne Ziekenhuis Heemstede waar we al vele jaren patiënten helpen en veel ervaring hebben opgebouwd. We herkennen het dan ook meteen als iemand zich niet helemaal op zijn of haar gemak voelt in onze praktijk. Met veel begrip stellen we u gerust. We beginnen nooit aan een ingreep voordat dat u hier aan toe bent. Ook met nieuwe technieken hebben we veel ervaring. Deze stellen ons in staat om de tandheelkundige behandelingen nagenoeg pijnloos te laten verlopen.

Ervaringen van angstige patiënten

Klantervaringen

Tips voor mensen met tandartsangst

Tandartspraktijk Tandzuiver doet er alles aan om uw angst voor de tandarts weg te nemen. Uit onze ervaring blijkt dat er ook methodes zijn die u zelf kunt toepassen om beter op uw gemak te zijn. We geven u de volgende tips:

  • Vraag een vriend, partner of familielid mee naar uw tandartsafspraak om een vertrouwde omgeving te creëren
  • Geef bij de tandarts aan dat u met bepaalde angsten zit, dan kan hij hier op inspelen
  • Als u het fijn vindt, vraag of de tandarts dan om elke actie wil benoemen, zodat u precies weet wat u te wachten staat
  • Spreek een pauzeersignaal af met de tandarts voor wanneer het u te veel wordt. Zo raakt u minder snel in paniek
  • Zorg voor afleiding, vraag de tandarts om achtergrondmuziek of doe oortjes in

 

Kinderen met angst voor de tandarts

Bij Tandzuiver maakt uw kind vanaf ongeveer 2,5 jaar oud spelenderwijs kennis met de tandarts. Het is belangrijk dat ze hier vanaf een jonge leeftijd aan wennen, daarom specialiseert Tandzuiver zich ook in kindertandheelkunde. Net als bij alle behandelingen leggen we rustig en begrijpbaar uit wat er gaat gebeuren. Of het nu een controle is of een vulling maken: weten wat er gaat gebeuren maakt het allemaal veel makkelijker en minder spannend.

Vragen over tandartsangst en afspraak maken

Heeft u vragen over hoe we omgaan met angstige patiënten of wilt u meer te weten te komen over onze behandelingen? Tandzuiver staat u graag te woord! Neem contact met ons op via 023 536 1253 of info@tandzuiver.nl. Of maak direct een online afspraak door op onderstaande knop te klikken.

Bel 023 536 1253 Afspraak maken