Zorgverzekering 2024, weet u al wat u kiest?

Het einde van het jaar is bijna in zicht. Alle zorgverzekeraars zijn dus weer bezig met het berekenen van hun nieuwe zorgpremie voor 2024.

Weet u al welke zorgverzekering en/of aanvullende pakket u gaat kiezen voor aankomend jaar?

Voor kinderen tot 18 jaar wordt de tandarts vergoed vanuit de basisverzekering. Voor iedereen boven de 18 jaar zijn de tandartskosten niet gedekt vanuit de basisverzekering. Hiervoor bestaan er verschillende aanvullende tandartspakketten. Laat u goed informeren door uw zorgverzekeraar over de verschillende voorwaarden en vergoedingen bij de door hun aangeboden aanvullende tandartsverzekeringen.

Weet u niet zeker of een verzekering voor de tandarts voor u nodig is en zo ja, welk pakket het beste bij u past? U kunt voor advies altijd een afspraak maken bij uw eigen tandarts.  Wacht niet te lang met het maken van deze afspraak, voor u het weet is onze agenda vol en is het al weer 2024.

En wist u dat orthodontie voor kinderen onder de 18 jaar vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering van de ouder met het hoogste aanvullende pakket? En dat dit NIET vergoed wordt vanuit een basisverzekering of tandartsverzekering? Laat u goed informeren door uw zorgverzekeraar en bekijk de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering voor de hoogte van de vergoedingen.