Mondhygiëne

Wanneer we spreken over mondverzorging, is mondhygiëne een belangrijk onderdeel. Een zorgvuldige mondhygiëne helpt niet alleen bij gaatjes voorkomen en tandvleesaandoeningen, maar draagt ook bij aan een frisse adem en een aangename smaak. Mocht u geregeld hinder ondervinden van gaatjes of tandvleesproblemen, dan kan dit leiden tot ongemakken zoals een slechte adem of een onprettige smaak in de mond. Bovendien vergroot een gebrekkige mondhygiëne het risico op hart- en vaatziekten. Lees onze 6 tips en verbeter uw mondhygiëne.

Tips voor een betere mondhygiëne

Geregeld een periodieke controle bij de tandarts is van essentieel belang om uw mondgezondheid te bewaken. Daarnaast delen we diverse mondhygiëne tips om ook thuis een optimale mondhygiëne te behouden:

Twee keer per dag poetsen

Poets uw tanden minstens twee keer per dag gedurende minimaal twee minuten om tandplak en voedingsresten effectief te verwijderen.

Poets op het juiste moment

Wacht minstens één uur na het consumeren van zuur eten of drinken voordat u uw tanden poetst. Het zuur in deze voedingsmiddelen kan het oppervlak van uw tanden en kiezen tijdelijk verzwakken. Door even te wachten voorkomt u mogelijke beschadiging van de glazuurlaag.

De juiste tandenborstel

Poetsen met een elektrische tandenborstel verbetert de effectiviteit van uw poetsroutine. Voor degenen die de voorkeur geven aan een handtandenborstel, adviseren we een borstel met zachte of medium borstelharen. Het gebruik van harde borstels kan namelijk schade toebrengen aan uw tandvlees.

Gebruik de juiste tandpasta

Poets uw tanden met een tandpasta met fluoride. Fluoride versterkt het tandglazuur en maakt het minder vatbaar voor zuren in eten en drinken.

Flossen en stoken

Voor een grondige reiniging raden we aan om tandenstokers of ragers te gebruiken. Hiermee verwijdert u effectief bacteriën uit de ruimtes tussen uw tanden en kiezen.

Een tongschraper gebruiken

Reinig dagelijks uw tong met een tongschraper. Op het achterste gedeelte hopen bacteriën en voedselresten zich op. Deze bacteriën produceren zwavel, wat kan resulteren in een onaangename ademgeur.

Preventiehandelingen door onze mondhygiënisten

Onze mondhygiënisten richten zich op preventieve behandelingen om tandvleesaandoeningen te voorkomen en te behandelen. Een preventieve behandeling ziet er als volgt uit:

  1. Als eerste geven onze mondhygiënisten u voorlichting over het ontstaan van gaatjes, tandvleesaandoeningen, mondverzorging en de invloed van voeding op uw tanden.
  2. Vervolgens voeren ze een grondige gebitsreiniging uit om tandsteen, tandplak en aanslag effectief te verwijderen.
  3. Als laatste stap brengen ze een beschermende laag aan, zoals fluoride of een dun laklaagje, om uw tanden te beschermen en te versterken.

Ontvang op maat gemaakt advies van onze mondhygiënisten

Een consult bij onze mondhygiënisten speelt tevens een belangrijke rol bij het voorkomen van tandvleesproblemen of gaatjes. Maak een afspraak bij een van onze mondhygiënisten en ontvang op maat gemaakt advies. Onze mondhygiënisten zijn gespecialiseerd in de mondzorg en weten alles over het gezond krijgen en behouden van de mond. Ze reinigen uw gebit en richten zich op het voorkomen van tandvleesontstekingen.